GASTROANTALYA’DA 50 ÜLKEDEN 856 ŞEF BULUŞUYOR

Antalya, 21–23 Kasım 2025’te düzenlenecek GastroAntalya ile 50 ülkeden 856 şefi ve toplam 1292 yarışmacıyı ağırlayacak. İranlı şeker sanatçısı Sara Yousefi’nin dev şeker heykeli ve 11 deprem iline ait özel lezzetler etkinliğin öne çıkan başlıkları olacak. Gastronomi dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen GastroAntalya, dünya mutfaklarından yerel tatlara uzanan geniş yarışma kategorileriyle üç gün boyunca gastronomi şöleni yaşatacak.

20 Kas 2025 - 16:48 YAYINLANMA
GASTROANTALYA’DA 50 ÜLKEDEN 856 ŞEF BULUŞUYOR

Antalya, gastronomi dünyasının sayılı etkinlikleri arasında gösterilen GastroAntalya için gün sayıyor. Akdeniz Şefler Kulübü Derneği öncülüğünde düzenlenen organizasyon, 21–23 Kasım 2025 tarihlerinde Cam Piramit’te kapılarını açacak. Bu yıl 50 ülkeden 278’i uluslararası, 578’i Türk olmak üzere toplam 856 şef etkinlikte yer alacak.

GastroAntalya kapsamında usta şefler, gastronomi öğrencileri, amatör aşçılar ve ülke milli takımlarının da bulunduğu 1292 yarışmacı; dünya mutfakları, Türk mutfağı, tatlı–pastacılık, vegan mutfağı, sokak lezzetleri ve miksoloji gibi geniş kategorilerde hünerlerini sergileyecek. Yarışmalar, uluslararası arenada tanınan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Bu yılın en dikkat çekici etkinliklerinden biri ise İranlı Pastry Art sanatçısı Sara Yousefi’nin üç gün boyunca oluşturacağı dev şeker heykeli olacak.

GastroAntalya’nın sosyal sorumluluk ayağında ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin mutfak kültürü “GastroAntalya Vefa Mutfağı” adıyla buluşacak. Adana’dan Şanlıurfa’ya uzanan bölgenin usta şefleri, yöresel lezzetlerini ziyaretçilere sunacak.

Her yıl büyüyen yapısı ve uluslararası bilinirliğiyle GastroAntalya, Antalya’nın gastronomi turizminde marka kent olmasına önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Kaynak :
Haber Merkezi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: