ALANYA’DA MUTFAK MİRASI SERTİFİKASI İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR
Alanya Belediyesi’nin yürüttüğü uluslararası Culinary Heritage (Mutfak Mirası) Sertifikasyon Sistemi’ne başvurular devam ediyor. Çevre dostu, sürdürülebilir mutfak uygulamalarını benimseyen işletmeler, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.
Alanya’nın turizmdeki yerini güçlendirmek ve gastro-turizmi kent kimliğine entegre etmek amacıyla Alanya Belediyesi tarafından yürütülen Culinary Heritage (Mutfak Mirası) Sertifikasyon Sistemi’ne başvurular sürüyor.
Dünya genelinde gastro-turizmin hızla geliştiği günümüzde, Alanya Belediyesi yerel gastronomiyi ve tarımsal üretimi destekleyerek kenti uluslararası gastronomi sahnesinde öne çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’den bu sertifikaya kabul edilen ilk şehir olan Alanya, 2025 yılında sistemin 30. yılını kutluyor.
Yenilenen sertifikasyon sistemi, çevre dostu üretim, sürdürülebilir mutfak, atıksız üretim ve enerji verimliliği uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Sürdürülebilir atık yönetimi, toplumsal fayda odaklı eğitim projeleri ve yerel ürün kullanımı kriterleriyle kente değer kattığı vurgulandı.
Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sürdürülebilir gıda ve çevre dostu uygulamaları benimseyen tüm restoran, kafe, otel işletmeleri ve tarımsal üreticiler, işletmelerini uluslararası platforma taşımak için başvuru yapabilir” denildi.
Başvuruların Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne yapılacağı, detaylı bilgi için 444 82 07 numaralı hattın kullanılabileceği belirtildi.
- Gastronomi
- Alanya
- Alanya Belediyesi
- Culinary Heritage
- Mutfak Mirası
- gastro-turizm
- sürdürülebilir mutfak
- sıfır atık
- çevre dostu üretim
- sertifikasyon