BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ŞİFA ÇORBASI

Kış aylarında artan soğuk algınlığına karşı en etkili çorbalardan birinin sebzeli tavuk suyu çorbası olduğu belirtiliyor. Gastronomi öğrencisi Emre Güneş, doğru tekniklerle hazırlandığında bu çorbanın bağışıklığı hızla desteklediğini vurguluyor.

17 Kas 2025 - 16:19 YAYINLANMA
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ŞİFA ÇORBASI

Kış mevsimiyle birlikte grip ve soğuk algınlığı vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar vücudu güçlendiren çorbalara yönelimin önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de mercimek ve işkembe çorbaları yaygın olarak tercih edilse de yapılan araştırmalar, bağışıklığı en fazla destekleyen tarifin sebzeli tavuk suyu çorbası olduğunu gösteriyor.

Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Emre Güneş, çorbanın hem hafif hem de besleyici yapısıyla hastalık dönemlerinde vücudu hızla toparladığını belirtiyor. Güneş, çorbanın şifa değerinin doğru pişirme tekniklerine bağlı olduğunun altını çiziyor.

Tarifte havuç, kapya biber, sarımsak ve tavuk etinden oluşan temel lezzet bileşenleri bulunuyor. Tereyağı ve sıvı yağda sote edilen sebzeler çorbanın aromasını belirliyor. Ardından eklenen un, çorbaya kıvam kazandırıyor.

Su ve tavuk suyunun yavaşça eklenip sürekli karıştırılması gerektiğini hatırlatan Güneş, “Topaklanmayı önlemenin püf noktası bu aşamadadır” diyor. Kaynayan karışıma tel şehriye ile haşlanmış tavuk ekleniyor. Şehriyeler yumuşadığında limon suyu, tuz ve baharatlarla tat dengesi tamamlanıyor.

Kısa bir dinlendirme sonrası servis edilen çorbanın üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenmesi öneriliyor. Doğru tekniklerle hazırlandığında sebzeli tavuk suyu çorbası, hastalık döneminde bağışıklığı destekleyen doğal bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak :
Haber Merkezi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: